Skip to main content

SVENTAB utför arbete på Skeppsholmen åt Statens Fastighetsverk

By 16 april, 2019september 12th, 2019Nyheter, Projekt, Sventab

Status:

I projektet ”Skeppsholmen kajer etapp 2” arbetar Stockholms Vattenentreprenad AB (SVENTAB), ett företag i Marcon gruppen, för Statens Fastighetsverk (SFV) med att bygga nya kajer.
Vår beställare SFV vårdar dagens och skapar framtidens kulturarv. SFV förvaltar cirka 2 300 fastigheter med ungefär 3 000 byggnader i Sverige. Vår arbetsplats Skeppsholmen blev år 1640 en bas för flottans krigsfartyg. Fartygen byggdes på skeppsvarvet som sträckte sig längs södra stranden. Här i området fick de sin utrustning.

Vi är stolta över att arbeta på Skeppsholmen som är del av Kungliga nationalstadsparken, världens första nationalstadspark. Här har vi stött på flera fornlämningar som vi bevarat för eftervärlden.

SVENTAB, med underentreprenör BESAB grundläggning, river den gamla dåliga kajen, vi slår ny spont och pålar samt förankrar stag i berg med injektering.
Vi formsätter, armerar och gjuter samt klär kajen med träkonstruktion av kärnfuru.Vi har duktiga yrkesmän i form av dykare, snickare, betongarbetare, armerare, maskinförare, skeppare, sjöarbetare, svetsare, borrare och anläggare.

Vårt fina trall på kajen är kärnfuru, klicka här för artikel från vår leverantör

När?

April 2018 – September  2019

Resurser:

Projektledning

1-2 dyklag med yrkesdykare

Skeppare och sjöarbetare från SVENTAB

BESAB grundläggning.