Vi värnar om din integritet – GDPR

Vi värnar om din integritet

Från och med den 25:e maj 2018 ersätts den nuvarande Personuppgiftslagen, PUL med EU:s dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation).

Det nya regelverket innebär utökade krav vid hantering av personuppgifter med syftet att stärka personers integritetsskydd och harmonisera handeln inom EU.

 Vill du läsa mer om hur Marcon gruppen behandlar personuppgifter kan du ta del av vår personuppgiftspolicy.

I vår personuppgiftspolicy beskriver vi vilken slags personlig information som vi samlar in och hur den behandlas inom Marcon gruppen, ändamålen med behandlingen samt vilka som får ta del av informationen.

Vi beskriver även de åtgärder som vidtas för att skydda informationen.

 Om du har några frågor eller om du vill att vi ska göra ändringar i informationen vi har om dig kan du kontakta Personuppgiftsansvarig på följande adress:

MarCon gruppen i Sverige AB
Att: Personuppgiftsansvarig,
Box 1129
262 22 Ängelholm

Länk till MarCon gruppens Personuppgiftpolicy

 

 

 

Projekt Marieholmstunneln

Status:

Pågående tredje och sista tunneldelen

När?
2018

Resurser:

Flera dyklag från Frog Marine Service i Göteborg

Omfattning:

FMS Dykare James Benfell arbetar med  Marieholmstunneln under vattnet.

Dykarna har en tuff tillvaro i den mörka och kalla älven vintertid. Vattnet är nollgradigt och bara utrustningen väger upp till 50 kilo, varav hjälmen 15 kilo.

Vi träffar James Benfell, en av flera anläggningsdykare från FMS som arbetar med Marieholmstunneln.

Länk till Trafikverkets hemsida/Marieholmsförbindelsen

 

 

 

 

Projekt Donsö Djuphamn

Status:

Avslutat

När?
2018 april

Resurser:

Sound Solution med besättning

Omfattning:

Bogsering av 100 m lång ponton från Wallhamn till Donsö.

Positionering av ponton samt utläggning av 20-tal 10 tons piggy backade betongankare.

 

 

 

FMS fartygsdyker i Landskrona

Status:

Avslutat

När?
2018 mars

Resurser:

IWS dyklag

Omfattning:

FMS har dykt under fartyg på västra kajen i Landskrona. Tätlucka monterades så att byte av packning i speed tranducer kunde ske säkert.
Bilderna visar ett glatt dyklag med IWS dykare Mats Bengtsson och dykelev Robin Topperwien

 

 

SSE Räddningsövning i Norrland

Status

Pågående

När?
2017 vinter

I SSE projekt Bottenutskov Ramsele – Storfinnforsen hos Uniper har vi genomfört en räddningsövning.
På de stora djup vi dyker på här är det viktigt att ha en snabb fungerande organisation att rädda våra dykare
om en incindent eller olycka skulle uppstå. Vi har vår egen tryckkammare på plats som medger snabb hjälp.
På max djup ca 37 m använder vi dyktabell 42 m. Vi kan vi bara vara nere en halvtimma då arbetsplatsen dessutom ligger högt över havet.
I dyklaget ingår 7 st dykare för att kunna bytas av.

 

 

FMS utbildningsvecka

Status

Avslutat

När?
2018 feb

FMS har bedrivit utbildning och kompetensutveckling under vecka 6 på Ringön i Göteborg.
Vi har utbildat oss i de områden vi behöver för att svara upp mot våra kunders krav, försäkringskrav, våra egna krav och myndighetskrav.
Under ett pass utbildades i Mobila arbetsplatsformar och Fallskydd. Efter teoripass och teoriprov använde vi en saxlift
från Perssons Hyrmaskiner för att byta lysrör i vår verkstad. Bilderna visar David och Henrik i saxliften.

 

 

SVENTAB tar upp gammal sjöledning åt Vasakronan

Status

Avslutat

När?
2017 dec

Var?

SVENTAB har tagit upp Ledning PE500 på uppdrag av Vasakronan vid Essingen.
Ledningarna kapades i slänten vid strandkanten. Vi monterade proppar i ändarna
och blåste upp ledningen. När den drogs i land kapades ledningen i 6 m bitar och vikterna
lossades. Lastbilar körde materialet till destruktion. Marken och gräsmattan återställdes.

Kundutvärderingen som gjordes efter avslutat projekt visade på en mycket nöjd kund!

Arbetslag:

  • Projektledare Jan-Erik Johansson
  • Våra duktiga dykare och sjömän
  • Fartyget Catolga
  • Kranponton
  • Albåtar

 

 

SVENTAB bärgar gamla vrak på uppdrag av Exploateringskontoret

Status

Avslutat

När?
2017 nov

Var?

SVENTAB har bärgat flera gamla fartyg-vrak på uppdrag av  Exploateringskontoret i Stockholm.
En av bärgningarna var ett  fiskefartyg ca 18×7 m som vägde ca  75 ton.
Resterna av vraken är transporterade till deponianläggning efter vi delat upp dem i olika fraktioner såsom trä, metall, glas, gummi m.m.

Arbetslag:

  • Projektledare Ola Gemark
  • Våra dykare och sjömän
  • Fartyget Catolga
  • Inhyrda mobilkranar

 

 

SVENTAB bygger läktare på Munktellbadet

Status

Avslutat

När?
2017

Var?

SVENTAB har byggt upp läktare i vattnet på Munktellbadet i Eskilstuna inför Junior SM i simning.

Arbetslag:

  • Våra duktiga dykare som denna gång hade fin sikt!

 

 

Indockning av Astoria på Gothenius varv

Status

Pågående

När?
Sep 2017

Var?

Indockning av Astoria på Gothenius varv vid Göta Älv. Inspektion kommer göras innan hon bogseras till Sundsvall av vår bogserbåt Kullen vid BTÖ.

 

Utrustning:

  • Sound Solution
  • Frog Cygnus

 

 

Sen sommar transit i sundet

Status

Avslutat

När?
Aug 2017

Var?

Sen sommar transit i sundet på väg till jobb i Tyskland.
Bilden är tagen från vår bogserbåt Dunker vid BTÖ.

 

Utrustning:

  • Sound Provider
  • Sound Prospector

 

 

Sound Solution i kabelarbete med HP Laden

Status

Pågående

När?
2017

Var?

Sound Solution i kabelarbete med HP Laden.
Bilden är tagen från Sound Provider som passerar förbi.

 

Utrustning:

  • Multicat Sound Solution

 

 

SVENTAB håller rent i Stockholm

Status

Pågående

När?
2017

Var?

Varje vardag åker Sven Eriksson och Rolf Nilsson vid SVENTAB ut med båten Catolga för att rensa Stockholms vattenlinjer och strandremsor från skräp.

Ibland fiskar de upp kanotister och tar hand om rådjur också. VIA följde med dem under en arbetsdag.

http://Länk till Stockholms Hamnar hemsida

Utrustning:

  • Båten Catolga med besättning

 

 

SVENTAB räddar liv i Stockholm

Status
Avslutat

När?
Juni 2017

Var?

SVENTAB utförde arbeten vid  vid Söder Mälarstrand när en man föll ner i vattnet intill arbetsplatsen nästan medvetslös. Vårt dyklag med Serhat Özdemir, Ulf Johansson och Daniel Nevalainen kunde snabbt fästa en lina från räddningsvinschen runt mannen och få upp honom på kajen. Mannens fru uppvaktade senare med tårta och tackade varmt.

Utrustning:

  • Dykstation med dykbuss

Arbetslag:

  • Dyklag om 3 personer, dykare, dykledare och dykskötare.

 

Betongprovtagning i kassun för utloppsvatten i Göteborg.

Status
Avslutat

När?
Maj 2017

Var?
Frog Marin Service i Göteborg har på uppdrag av Göteborg stad dykt i kassun för utloppsvatten och tagit viktiga prover på betongen.

Arbetsomfattning:

Provtagningen utfördes med ett av våra dyklag som utgår från vår anläggning vid Ringön. Som visas på bilden är det trångt i kassunen.

Utrustning:

  • Dykstation med bil och dyksläp
  • Provtagningsutrustning

Arbetslag:

  • Dyklag om 3 personer, dykare, dykledare och dykskötare.

 

Bärgning av båtar i Limhamn Norra för Malmö stad

Status
Avslutat

När?
Juni 2017

Var?

Svensk Sjöentreprenad i Malmö har bärgat 4 st vrak/båtar i Limhamn Norra.

Arbetsomfattning:

Bärgningen utfördes med 2 av våra egna entreprenadfartyg inkl. dyklag. Före start av bärgning placerades absorptionslänsar samt högsjölänsar ut för att förhindra eventuella oljeläckage från vraken. Samtliga vrak transporterades sjövägen från Limhamn Norra till kaj 911 i Malmö. Där lastades de på kranbil/trailerbil för vidare transport till Malmö Stads upplagsområde. De större/tyngre båtarna fick lossas samt lastas med mobilkran.

Utrustning:

  • Sound Solution
  • Filip
  • Mobilkran

Arbetslag: Besättningar och dyklag

 

Polering av propellrar i Göteborg

Status
Avslutat

När?
Juli 2017

Var?

Arendal Göteborg

Arbetsomfattning:

FMS dyklag specialiserat på fartygsdykeri har polerat 2 st propellrar, 4,75 m stora på fartyget Saga Sapphire. Detta medför att bränsleförbrukningen minskar markant med mindre påverkan på miljön!

Utrustning:

  • FMS Dyksläp från dragbil med komplett dykutrustning

Arbetslag:

  • FMS fartygs dykeri dyklag

 

Introduktion av nyanställda dykare

Status
Avslutat

När?
Juni 2017

Var?

Frog Marin Service i Göteborg

Arbetsomfattning:

Introduktion av nyanställda dykare har genomförts vid FMS i Göteborg. Vi hälsar Emil Jonsson och Viktor Lindberg välkomna till oss! De kommer direkt från dykskolan här i Göteborg. Introduktion i företagets rutiner och utbildning i lyftanordningar har genomförts till belåtenhet.

Utrustning:

  • MarCon gruppens verksamhetshandbok
  • Sound Solution kran

Arbetslag: KMA, besättning och de båda nyanställda

 

Räddningsövning med Räddningstjänstens dykare i Halmstad

Status
Avslutat

När?
Juni 2017

Var?

Hallands Hamnar, Halmstad, kaj 800

Arbetsomfattning:

SSE och MTE har genomfört samövning med Räddningstjänstens dykare i Halmstad. Målet var att öva undsättning av nödställd dykare. Övningsförutsättningen var att vår dykare hade fastnat under vattnet och kort därefter fått luftstopp från ytan. Dykaren andades från flaska på ryggen medan vår egen räddningsdykare skickades ner. Vi fick inte själva upp vår dykare så Räddningstjänsten larmades. De skickade först ner en dykare för undsättning med hydraulverktyg för att klippa loss den nödställde och sedan en till då den skadade dykaren skulle lyftas upp på plattform från stegbil. På kajen tog man snabbt av hjälmen och påbörjade livräddning. Den nödställde dykaren kvicknade till efter en mycket professionell räddningsinsats. Vi tackar Räddningstjänsten och Halmstad kommun för en bra samövning!

Tack också Hallands Hamnar för lån av övningsplatsen!

Utrustning:

  • MTE dykbuss med komplett dykstation

Arbetslag:

  • Dyklag med yrkesdykare, dykare, dykledare/reservdykare och dykskötare.

 

Fartygsdykeri, Merete Maersk

Status
Avslutat

När?
Juni 2017

Var?

Aarhus, Danmark

Arbetsomfattning:

FMS dyklag har bistått fartyget Merete Maersk med fartygsdykeri då de befarade en skada efter ha passerat en boj. Särskild utbildad personal från FMS fick uppgiften på förmiddagen onsdag 31 maj att bege sig 70 mil till Aarhus i Danmark och redan tidigt på torsdag morgon var de på plats med bil och dyksläp. Vi konstaterade att det inte fanns några synliga skador. Efter en intensiv lossning och lastning kunde fartyget avgå som planerat från Aarhus samma kväll. Befälhavaren som direkt efter avslutat dykning fick en rapport i handen var mycket nöjd med FMS insats!

Utrustning:

  • FMS bil och dyksläp

Arbetslag:

  • Dyklag med särskilt utbildad personal för fartygsdykeri, dykare, dykledare/reservdykare och dykskötare.

 

Kabelarbeten i Tyskland med våra Marina resurser

Status
Avslutat

När?
Jan – April 2017

Var?

Tyskland

Arbetsomfattning:

Delar av våra Marina resurser har varit arbetsplattform för Bohlen Doyen under kabelarbete för en ny vindkraftpark. Vi hjälper till att minska jordens användning av fossila bränslen för att istället satsa på förnyelsebar energi.

Utrustning:

Arbetslag:

  • Master, Barge Master och besättning
  • Tekniker från kund och UE
  • Arbetsledning

 

Inspektion av tunnelelement Marieholm med både dykare och robot

Status
Avslutat

När
April 2017

Var?

Marieholm, Göteborg. Arbete åt Trafikverket.

Arbetsomfattning:

Tunnelelementet flyter nu i torrdockan och inspekteras av både dykare och robot.

För att kontrollera elementet har både dykare från vårt bolag i Göteborg, Frog Marin Service, och vår undervattensrobot utfört inspektioner av ytor man tidigare inte har kommit åt, bland annat undersidan av elementet. Då det är trångt mellan elementen och botten kan dykaren inte gå in under, därför används roboten till trånga utrymmen. Roboten utför också en filminspektion.

http://Länk till trafikverkets hemsida

Utrustning:

  • FMS dykstation
  • Undervattensrobot – ROV

Arbetslag:

  • FMS Dyklag med yrkesdykare
  • ROV Pilot
  • Arbetsledning

 

Bottenprover i Trelleborgs hamn

Status
Avslutat

När
April 2017

Var?

Trelleborg

Arbetsomfattning:

Här tar vi viktiga bottenprover åt Trelleborgs hamn i färjeläge 1 inför kommande muddring.
Dykaren simmar med en boj så att han syns väl om det kommer in fartyg under dykning.
Våra nya fina skyddshjälmar som alla anställda har fått syns på dykskötaren.
En dimmig dag i Trelleborg.

Utrustning:

  • SSE Dykbuss

Arbetslag:

  • Dyklag med yrkesdykare
  • KMA

 

Demontering av akterförtöjningar i Stenungsund

Status
Avslutat

När
Mars 2017

Var?

Stenungssund

Arbetsomfattning:

Här demonterar vi akterförtöjningar för att sedan kunna muddra inne i denna båthamn i Stenungsund

Utrustning:

  • Fartyg, pråmar och grävmaskin

Arbetslag:

  • Grävmaskinist
  • Befälhavare med däckspersonal

 

Svetsning i ballast tank Oljetanker

Status
Avslutat

När
December 2016

Var?

Göteborg

Arbetsomfattning:

28 december 2016 kontaktades Frog Marine Service av en oljetanker ankrad i Danafjord utanför Göteborg,  för att lokalisera och försegla ett hål i en vatten ballast tank. FMS installerade en sättlucka  över det 40 mm stora hålet så att svetsare från Scanunit skulle kunna arbeta från insidan.

Utrustning:

  • Ställning med domkraft  för att trycka sättluckan mot skrovet
  • Svetsmaskin för att fästa järn på flatbotten (temporär installation)
  • Dykfartyg Frog Taurus
  • Magnet och handverktyg

Arbetslag:

  • Dykare
  • Dykledare/räddningsdykare
  • Dykskötare
  • Befälhavare

Samarbetspartner:

  • ScanUnit

Ny mobil dykstation hos SVENTAB

Status
Pågående

När
December 2016

Var?

Stockholm – Mälardalen

SVENTAB har nu en mobil dykstation i denna dykbuss.

Vi kommer snabbt på plats till kunder som behöver hjälp med dykuppdrag.

Ring 08-81 31 00.

VÄLKOMNA!

Resurser

– Dykbuss  med dyklag anläggningsdykare

Inspektion av tunnel med dykare Göteborgs avenyn

Status
Avslutat

När
Juli 2015

Var?

Göteborgs avenyn

Inspektion av tunnel  med dykare Göteborgs avenyn.

Avenyn är Göteborgs paradgata nr 1!

Resurser

– Anläggningsdykare Oscar med dyklag

Bogsering av Ostindiefararen Götheborg

Status
Avslutat

När
Juli 2015

Var?

Göteborg

Frog Rana och Frog Cygnus utför bogsering av Ostindiefararen Götheborg i Göta Älv. En högtidsstund för alla Göteborgare!

Resurser

– Frog Cygnus

– Frog Rana

Bogsering av flytdocka

Status
Avslutat

När
Juli 2016

Var?

Göteborg

Förberedelser för bogsering av flytdocka i Göteborg

Resurser

– Frog Taurus

 

Skrovtvätt i Köpenhamn

Status
Avslutat

När
Juli 2016

Var?

Köpenhamn

Frog Cygnus utför skrovtvätt på ett kryssningsfartyg i Köpenhamn

Resurser

– Frog Cygnus

 

Bogpropellerinspektion i Helsingborg

Status
Avslutat

När
Nov  2016

Var?

Helsingborg

Bogpropellerinspektion i Helsingborg utförd av FMS. Denna inspektion gjordes då systerfartygen tappat bultar och oljetryck tidigare.

Resurser

– Frog Cygnus

 

Muddring i Ystad

Status
Avslutat

När
Maj 2016

Var?
Ystad Hamn

SSE har med sina muddringsenheter effektivt lyft upp och fört bort över 13 000 kubikmeter sediment och sand från hamnens botten. Nu är det åter 7 m djup inne i hamnen.

Se artikel i Ystads Allehanda:

Resurser

– —Sjögrip
– Castor
– Britta och Lisa
– Klafs och Slafs

 

Byte av växellåda och generator på två turbiner i Lillgrund OWF.

Status
Avslutat

När
Mars 2015

Var?
Klagshamn, Vattenfalls vindkraftpark Lillgrund

SSE har efter en effektiv mobilisering med kort insats tid bytt växellåda
och generator på två av vindkraftverken i Lillgrund.

Resurser

– —Sound Prospector

—- Sound Solution

 

Ormo skärmanläggning renoveras, Kungälv

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
Ormo,Nordre älv, Kungälv

FMS utför omfattande renovering  av saltvattenskärm Ormo.

Oxelösunds hamn, kajreparationer

Status
Avslutat

När
2015

Var?
Oxelösund, SSE utför omfattande kajreparationer

Oxelösunds Hamn är beställare

Vi formar, armerar och gjuter på skador på hamnens kajer

–  Spolning
–  Armering och formnin
–  Undervattensgjutning

Bornsjön, Stockholm. Sjöledningar m.m.

Status
Pågående

När?
2015-2016

Var?
Bornsjön, Stockholm

Skanska/Stockholm Vatten är beställare.

Detta är en samverkansentreprenad som bara växer.

– 6.500m Sjöledningar Ø710mm

– 1.800m Sjöledning Ø110mm

– 2 st spontade pumpgropar

– 7 st dragningar styrd borrning

– 1 st kajgenomföring

– 3 st tunnelgenomföringar

Resurser

– Dyklag

– Arbetslag

– Fartyg och pråmar

Skeppsbron, Göteborg. Betongfundament och färjeläge

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
Skeppbron, Göteborg

FMS har utfört under gjutning montage av ca 20 st 40 tons betongfundament på botten, på uppdrag av Skanska

– Montage av ponton färjeläge

Resurser

– Dyklag

– Arbetslag

– Frog Marina resurser

Fugro Triton Knoll, Great Britain, geotekniska borrningar

Status
Avslutat

När

Var?
Fugro Triton Knoll

– Avancerade geotekniska borrningar till havs från SoundProspector.

– Bogsering utfört av Sound Solution

Resurser

– —Sound Prospector

—- Sound Solution

Marina resurser, Vattenfall, Lillgrunds vindkraftpark

Status
Pågående

Var?
Vattenfall, Lillgrunds vindkraftpark

SSE bidrar till att minska Sveriges fossila utsläpp genom arbete med vindkraft, 48 st vindkraftverk!

– Crewtransfer, Lillgrund vindkraftpark utanför Klagshamn

—- Transport av tekniker

– —Lillgrund OWF

Resurser

—Sound Enterprise med besättning

Marina resurser, TYMBS, Marocko, kassunarbete

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
TYMBS

– Utsättning av kassuner

– —Utplacering av kassuner

– —Assistans med pråmar

Resurser

—Sound Solution

Muddring i Ystad hamn

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
Ystad Hamn

– Rensmuddring

—- Bogsering/Transport av muddermassor

– —Upptagning av förorenade massor

Resurser

—- Mudderverk, Ingemar

—- Bogserbåt Charlie

—- 3st Pråmar

—  EC290 (grävmaskin)

– —UE 2st Dumprar

– —Björnpråmen

Muddring och schaktning åt NCC, Sverige

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
NCC Sverige AB

– Förschakt, Utläggning tryckbank

– —Förschakt inför spontning

—- Kontroll av massor i spontlinje

– —Utläggning tryckbank

Resurser

—- Mudderverk, Ingemar

– —Mudderverk, Ferom

– —Amfibiegrävare

—- Ola och GM1 (pråmar)

—- Div. mindre utr.

Muddring i Båstad hamn

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
Båstad hamn

– Rensmuddring

– Bogsering och transport av muddermassor

Resurser

—- Sjögrip

— -Charlie (bogserbåt)

-—Slafs (pråm)

— -Klafs (pråm)

Avstängning av kraftverk, Laholm, Statkraft

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
Statkraft, Laholm

– Avstängning av Lagan nedströms vid kraftverket i Laholm
för servicearbeten

– —Nålning med H-balkar

– —H-balkar, L=12m

Resurser

—Dyklag

Pålreparation i Skåneterminalen , Helsingborg

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
Helsingborgs Hamn

Pålreparation i Skåneterminalen

– —Vattenbilning

—- Armering

—- Montage RF-ishylsa, L=4,5m

—- Gjutning

Resurser:

—Dykla

Kabelläggning och muddring i Edsviken, Stockholm.

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
Stockholm, Edsviken

SSE har arbetat som UE till Baltic Offshore för Svenska Kraftnät med:

-Kabelläggning och sugmuddring

—- Tillverkning och utläggning siltgardin

– —Sugmuddring av kabelschakt

—- Utläggning kabel

– —Återfyllning

Resurser:

—Dyklag

UE

Reparation av servicekabel Liepaja, Lettland

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
Liepaja, Lettland

– Reparation och ny service kabel

—- Schakt/Muddring kabeldike i landfäste

—- Placering kabel i kabeldike, landfäste

—- Återfyllning

Resurser:

—- Amfibiegrävaren

– Dyklag

Arbete åt Copenhagen Malmö Port AB

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
 SSE har utfört arbete åt CMP, Copenhagen Malmö Port AB

– Förlängning av kaj 1002

– —Montage av Styrbalk/Hammarband

—- Borrning av 24st pålar

—-Gjutning inv. pålar

—- Fyllning bakom rörspont

Resurser:

—- Dyklag

– —Sound Prospector

—- UE PEAB Grundläggning

UE 2st Svetsare

Ny brygga i Vikhögs hamn

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
 Ny brygga i Vikhögs Hamn

– —Muddring till -2,5m

—- Pålning/stomme av ny vågbrytare/brygga

—- Kompletteringsbryggor i hamnen

– —Leverans av trädäck, skruv, bult

Resurser:

– —4mans arbetslag

– —Sjögrip

—- Pontus

– —Björnpråmen

Reparation av hamnpir i Lomma

Status
Avslutad

När?
2015

Var?
Lomma

Reparation av hamnpir  åt PEAB Grundläggning AB

– —Montage av träspont

– —Pågjutning av fyr

– —Reparation av undermineringar

—Resurser:

– 1 Dyklag

– Sjögrip